نقد پذیری کیمیای یافت نشدنی
مهندس حامد کبودند در "دست نوشته های خود" آورده است...ضرورت نقد و ادعای نقد پذیری جزء لاینفک قریب به اتفاق کنشگران اجتماعی سیاسی است مقوله مهمی که بدون نیاز به هر گونه توضیح اضافی در بر گیرنده مفاهیم و معانی خاصی است اما متاسفانه در مقام عمل قلیلند کسانی که توانسته اند این مهم را جامه واقعیت بپوشانند و آنرا واقعا در خود بیارایند
بدون شک استانداران هر دولتی که عملا بالاترین مقام اجرایی دولت در آن استان هستند و بالطبع باید بدون کوچکترین تردید و اغماضی در راستای پیاده سازی سیاستها و دفاع از عملکرد دولت متبوع خود گام بردارند نیز شاید خیلی بیشتر از دیگران باید در این مورد اهتمام ورزند که نقد پذیری و شرح صدر را به دیگر خصایص خود بیافزایند.
هفته گذشته شاهد دو رویداد ویژه در کشور بودیم ،حضور ریاست محترم جمهور در جمع رؤسای دانشگاه ها و توزیع سبد حمایتی کالا !!
دولت یازدهم با هدف گذاری توسعه دیپلماسی خارجی هر چند علی رغم وجود راه حل اتکا به گزینه داخلی تمام هم و غم خود را معطوف مذاکره و مسامحه با غرب نمود و نتیجه اولیه این تلاش را توافقنامه ژنو اعلام نمود. اقدامی که بارقه های امید را در میان آحاد جامعه بیشتر از پیش نمایان ساخت ولی بسیاری از دلسوزان و بزرگان و اندیشمندان و نخبگان با دیده تردید بدان نگریستند و اظهار نظرها را موکول نمودند به روشن شدن تمامی زوایا و ویژگیهای این توافق نامه !!!
اصرار بیش از اندازه و حساسیت برانگیز تیم مذاکره کننده بر عدم انتشار متن این توافق نامه حتی برای نمایندگان منتخب مردم از یک سو و انتشار متونی بسیار عجیب و منفعل در پاسداشت حقوق مسلم ملت ایران توسط رسانه های خارجی و موضع گیری های گستاخانه طرف غربی تردیدها نسبت به حفظ حقوق مسلم ملت ایران در توافقنامه مذکور را از جانب نخبگان و دلسوزان انقلاب بیشتر کرد و تذکراتی از سوی نخبگان ، دانشمندان هسته ای ، نمایندگان مجلس و حتی مراجع عظام در عین حمایت از کلیات روند مذاکره صورت پذیرفت.
اما در کمال ناباوری ریاست محترم جمهور در جمع دانشگاهیان ضمن انتقاد از سکوت در خصوص متن منتشرنشده و در اختیار قرار داده نشده توافق نامه ژنو از سوی دانشگاهیان منتقدین به این توافق نامه را مواجب بگیران کم سواد خطاب کردند.
گویا علی رغم سخنان نغز و مطالب شنیدنی مراسم تنفیذ ریاست جمهوری باور و اعتقاد به نقد پذیری در دولت یازدهم هنوز نهادینه نشده است.
توقیف انتشار رسانه های منتقد ، تهدید و تحدید نشریات در خصوص پرداختن به مفاد توافق نامه ژنو، در زمین دشمن دانستن هرگونه انتقادی در کنار تحقیر اقشار مختلف مردم مانند لبوفروش و راننده تاکسی و … از سوی مشاوران و معاونین ریاست محترم جمهور کلکسیونی از موارد را شکل داده است که میتوان اطمینان یافت باور به نقدپذیری در میان این عزیزان نیازمند بررسی دوباره است.
اینکه در جریان سیاست توزیع سبد کالا قصور و بی تدبیری شکل گرفته آنقدر واضح و مبرهن هست که نیاز نیست اشرافیت و آگاهی خاصی داشت! اگر بپذیریم به فرمایش ریاست محترم جمهور سامانه مالیاتی مناسبی برای تشخیص فقرا از اغنیا در کشور وجود ندارد!! آیا آمار و سرانه خانوارها هم وجود نداشته که سبد کالای یک خانواده ۲ نفره با یک خانواده ۸ نفره یکی است؟
آیا واقعا نمیشد در توزیع این بسته حمایتی شیوه دیگری اتخاذ کرد؟ ضرورت استفاده از اقلام تولیدی غیرایرانی در سبد کالای خانوار ایرانی در سال حماسه سیاسی و اقتصادی چیست؟
اینکه مقام عالی وزارت دادگستری صف و انتظار مردم شریف ایران برای دریافت مایحتاج زندگی با صف و انتظار مردم در یک کشور اروپایی برای صرف مشروب مقایسه می کنند نشان از چه نوع نگاهی به مردم است؟
آیا انتقاد پذیری در عمل یعنی فرمایشات ریاست محترم جمهور و استاندار محترم؟
واقعا نمی دانم استاندار مطلع و آگاه و محترم قزوین در ایامی که دولت دهم مستقر بود در سنگر نمازجمعه حاضر میشدند یا خیر و فرمایشات امام جمعه موقت قزوین در نقد برخی اقدامات دولت وقت را شنیده اند یا نه ولی با توجه به جایگاه و ارتباط ایشان نباید کار سختی باشد دسترسی به آرشیو مطالب نماز جمعه قزوین!! آیا واقعا حجت الاسلام و المسلمین عابدینی در مقابله با اشتباهات دولتهای گذشته سکوت اختیار کرده بودند که اینگونه مورد اتهام قرار می گیرند ؟
ایکاش استاندار ارجمند و مطلع و آگاه استان قزوین کمی مواضع ایشان را بررسی می کردند و بعد اظهار نظر می فرمودند ، البته قطعا با روحیه نقدپذیریی که از جناب آقای استاندار مسبوق به سابقه هست انتظار می رود شجاعانه و صادقانه در خصوص این موضع گیری و اظهارخلاف واقع تجدید نظر فرموده و اذهان را از این شبهه پاک سازند که کارگزاران این دولت همانند برخی از مزدوران مأموریت دار فتنه ۸۸ این اعتقاد را ندارند که بسیجی خوب بسیجی مرده است! عالم و روحانی مطلوب عالم و روحانی خاموش است! دانشگاهی و متخصص وقتی باسواد است که نظر ما را تایید کند و…
- ۹۲/۱۱/۲۱