گزارشی از حاشیههای انتخاب جوان برتر حوزه رسانه درجشنواره حضرت علی اکبر(ع) سازمان ورزش و جوانان استان قزوین
به گزارش قزوین فردا به نقل ازسایت صبح قزوین :چرا برنامهای که هرساله به عنوان همایش روز جوان و معرفی جوانان برتر حوزههای مختلف استان برگزار میشود نباید دارای سیستم ثابت و هماهنگیهای لازم بین ادارات متبوع باشد؟
امسال مطابق سالهای گذشته با برگزاری جشنواره حضرت علی اکبر(ع) از
سوی سازمان ورزش و جوانان استان، اصحاب رسانه شاهد معرفی جوان برتر این عرصه بودند
که این انتخاب از یک سو باعث خرسندی و از سوی دیگر عاملی برای ایجاد حاشیه و
خبرسازی در فضای خبری استان شد.
چندعامل زمینه این خبرسازی و شکل گیری حاشیههای قابل توجه را در چند
روز اخیر فراهم کرد.
در نگاه اول باید تاکید کرد که اعتراضات صورت گرفته در راستای خدشه
وارد کردن به جایگاه و شخصیت خانم عبداللهی از خبرنگاران روزنامه تابان که امسال
به عنوان جوان برتر عرصه رسانه انتخاب شدهاند، نیست و باید اصل ماجرا مورد کنکاش
قرار بگیرد.
از نگاه دولتی سازمان ورزش و جوانان تا گلایه از خبرنگاران
نکته ابتدایی، توجه به این موضوع است چرا برنامهای که هرساله به
عنوان همایش روز جوان و معرفی جوانان برتر حوزههای مختلف استان برگزار میشود
نباید دارای سیستم ثابت و هماهنگیهای لازم بین ادارات متبوع باشد؟
از سوی دیگر این صحبت قاسمی به شدت مورد انتقاد عبدالعظیم موسوی، رئیس خانه مطبوعات استان قزوین قرار میگیرد و وی تاکید میکند که اگر آقای قاسمی مدعی هست که از هفتههای پیش از خانه مطبوعات درخواست معرفی جوان برتر عرصه رسانه را داشته مدرک و سندی در این رابطه ارائه دهد؛ در صورتی که حتی یک روز قبل هم این موضوع با ما در میان گذاشته نشده است؛ البته شاید ورزش و جوانان این موضوع را با اداره ارشاد از روزهای قبل مطرح کرده باشد اما با خانه مطبوعات طی نیم ساعت نظرخواهی شد!
نکته دوم این ماجرا به مصاحبه موسوی، رئیس خانه مطبوعات استان قزوین برمیگردد.
موسوی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین، درباره حاشیههای به وجود آمده درباره انتخاب جوان برتر عرصه رسانه اظهار میکند: خودم هم خبرنگارم و یک گلایه حرفهای از همه خبرنگاران استان دارم، چرا در استان مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از سوی اهالی رسانه بزرگ و قابل توجه نمیشود اما یک موضوع کوچک به دلیل اینکه مربوط به خود خبرنگاران است، بزرگ شده و اصل موضوع فراموش میشود.
وی در ادامه میافزاید: موضوع اصلی این است که از بین 300 نفر خبرنگار استان یک نفر به عنوان جوان برتر عرصه رسانه انتخاب شده است، متاسفانه سازمان ورزش و جوانان استان همیشه آن نگاه دولتی خود را دارد و بی حساب و کتاب عمل میکند.
این فعال عرصه رسانه ادامه میدهد: سازمان ورزش و جوانان استان در جشنواره حضرت علی اکبر که به مناسبت روز جوان برگزار میشود به یک نفر از خبرنگاران جایزه داده که نه این جایزه این خانم را بزرگ کرده است و نه افرادی که در این عرصه معرفی نشدهاند شایستگی دریافت جایزه را نداشتهاند.
وی اضافه میکند: حتی با وجود بهترین تحقیقات اکتشافی برای انتخاب برترین فرد در عرصه رسانه باز هم انتخاب سلیقهای صورت میگرفت.
وی ادامه میدهد: خانه مطبوعات دارای چندین عضو است و من فقط با یک تلفنی که نیم ساعته نظرخواهی میکند توان معرفی شخصی یک گزینه را نداشتم؛ اما این خانمی که تماس گرفته بود گفت اگر کسی را معرفی نکنید ما از حوزه رسانه کسی را برای این جشنواره نداریم.
موسوی عنوان میکند: من افرادی را که در ذهن داشتم، معرفی کردم اما گفتم این افراد به طور رسمی از طرف خانه مطبوعات مورد پذیرش نیستند چون ما باید طی چند روز و با بررسی و سنجش ملاکهای لازم فرد مورد نظر را معرفی کنم.
وی ادامه میدهد: بعد نیم ساعت دوستان خانه مطبوعات با من تماس گرفتند و گفتند سال گذشته همان خانومی که نفر دوم در عرصه رسانه بود را امسال معرفی کنیم تا سهم خبرنگاران از بین نروند.
وی در پاسخ به این انتقاد که چرا برنامه ریزی لازم برای این انتخاب از ماههای گذشته وجود ندارد یا ملاکهای لازم برای این گزینش به اصحاب رسانه معرفی نمیشود، میگوید: حرف ما هم همین است، سازمان ورزش و جوانان زمانی که قصد انتخاب جوان برتر را دارد باید از یک ماه گذشته به سازمانهای مربوطه درخواست دهد که جوان برتر آن حوزه را معرفی کنند؛ اما متاسفانه این اقدام انجام نمیشود؛ از سوی دیگر جشن روز جوان این اداره زمان مشخصی ندارد و ما هم در جریان برنامه ریزی آنها نیستیم.
موسوی با بیان اینکه ما ملاک برای انتخاب خبرنگار برتر در خانه مطبوعات داریم و با کار کارشناسی این موارد را انجام میدهیم و کیلویی تصمیم نمیگیرم، عنوان میکند: کیفیت خبری، دریافت جوایز در جشنوارهها، میزان سوابق کاری و تعداد اخبار منتشر شده مورد سنجش ماست؛ اگر از ابتدا با ما این موضوع درمیان گذاشته میشد ما به هر رسانهای اعلام میکردیم دونفر از افراد برجسته خود را به ما معرفی کنند تا با تحقیقات لازم این گزینشها صورت بگیرد.
وی ادامه میدهد: گاهی تدوین گزارش یا یادداشت خبرنگاری مورد پسند عدهای قرار میگیرد و مورد پذیرش عدهای دیگر قرار نمیگیرد، ملاکهای برتری در عرصه رسانه سلیقهای است. برخی کیفیت برایشان مهم است و برخی دیگر کمیت، بنابراین حاشیههای شکل گرفته در سال جاری قابل توجه نیست و این موضوع الکی بزرگ شده است!
رئیس خانه مطبوعات اعلام میکند: البته سال گذشته ما خبرنگاری را که خودش هم مطلع نبوده انتخاب کردیم و توانمند در عرصه رسانه بود؛ همان موقع خانم عبداللهی نفر دوم شد و امسال چون زمان نبود به صورت غیررسمی این خانم معرفی شد. نکته سوم ماجرا این است که علیمحمدی، نائب رئیس خانه مطبوعات استان قزوین در گفتوگو با سایت تابناک استان قزوین با اشاره به نامه ارسالی رئیس خانه مطبوعات استان قزوین به مدیر کل ارشاد، این نامه را سلب مسئولیت رئیس از خود دانسته و عنوان میکند: با سلب مسئولیت از انتخاب خود نباید شخصیت و موقعیت این خبرنگار محترم را به خطر بیاندازیم.
وی میافزاید: امروز باید این سوال را از خانه مطبوعات پرسید که وقتی این جشنواره به صورت هر ساله برگزار میشود چرا این انتخاب را محدود به دقایق پایانی کرده و در طی سال فرآیند لازم برای انتخاب تدارک دیده نشده است، به نظر من آقای موسوی برای اینکه در مقابل خبرنگاران قرار نگیرد با ارسال این نامه بعد از انتخاب، از خود سلب مسئولیت کرده و این در قاموس یک مدیر اخلاقی نمیگنجد. محسن رحیمی، بازرس خانه مطبوعات در گفتوگو با خبرنگار صبح قزوین با انتقاد از شرایط پیش آمده میگوید: با اینکه عضوی از خانه مطبوعات هستم و بازرس این مجموعه به حساب میآیم، اما به هیچ عنوان در جریان این انتخاب نبودم و همزمان با بقیه اصحاب رسانه متوجه معرفی جوان برتر رسانه شدم.
وی میافزاید: در سال جاری هیچ جلسه یا برنامهای درباره انتخاب جوان برتر این عرصه مطرح نشده بود که ما در جریان آن قرار گرفته باشیم، اما این موضوع را قبول دارم که باید ملاکهای لازم برای انتخاب جوان برتر در این عرصه به جامعه رسانهای استان تبیین شود تا شاهد این حاشیهها نباشیم.
آنچه در پایان باید به عنوان نکته اصلی مورد توجه قرار بگیرد این موضوع است که چرا خانه مطبوعات هیچ زمانی سعی نمیکند شائبه انتخابهای سیاسی رو از خود دور کند و زمانی که انتخاب رسمی خود را منوط به سنجش ملاکها و معرفی رسمی از طریق نامه کتبی میداند به صورت غیررسمی گزینهای را معرفی کرده و زمانی که با انتقاد اصحاب رسانه مواجه میشود آن را انکار میکند؟
همچنین برگزاری این برنامه، بدون در نظر گرفتن خانمی که برگزیده شده، به هیچ عنوان یک انتخاب صنفی و تخصصی نیست که اگر اینگونه بود، اصلا انتساب به اصولگرایی و اصلاح طلبی مهم نیست اما صرفا یک انتخابی است که براساس علائق سیاسی و رابطهها شکل گرفته است.
سایت صبح قزوین
95/3/7
شیدا یاوری
- ۹۵/۰۳/۰۷